Uitvaartverzekering kind: Gratis bij uw eigen polis meeverzekerd

Wil je als ouders een uitvaartverzekering voor je kind afsluiten? Bekijk welke kinderuitvaartverzekering de kosten van een kinderuitvaart het beste dekt. 

Bekijk ook het verschil tussen het gratis meeverzekeren en het aanvragen van een eigen kinderverzekering. Inclusief een handig overzicht met verzekeraars voor kinderen.

(op deze pagina)

Kind meeverzekeren

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kun je je kind meeverzekeren op jouw uitvaartpolis. Maar, de wijze waarop dit gebeurt, wordt bepaald door de polisvoorwaarden van jouw uitvaartverzekeraar.

Tijdens de zwangerschap

Heb jij zelf al een uitvaartverzekering, dan is jouw ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap verzekerd voor een uitvaart. Bij DELA geldt dit voor de gehele zwangerschap.

Ná de geboorte tot 18 jaar

Is je kind geboren, dan is hij/zij tot 30 dagen ná de geboorte (als baby) automatisch gratis meeverzekerd op jouw polis. Bij DELA is dit zelfs tot 60 dagen.

Het is hierbij wel van belang om de gegevens van je dochter of zoon spoedig aan te melden d.m.v. het wijzigingsformulier van de verzekeraar.

Na die periode kun je hem/haar meeverzekeren tot 18 jaar óf een eigen verzekering geven met een lage kinderpremie (t.b.v. dekking laag risico), afhankelijk van de uitvaartverzekeraar die je kiest.

Al deze regels gelden doorgaans ook voor stiefkinderen en adoptiekinderen.

Eigen uitvaartverzekering kind

Je kunt je kind dus ook een geheel eigen uitvaartverzekering geven met een lage maandpremie. Dit kan o.a. bij DELA en Ardanta. Zo’n eigen uitvaartpolis heeft voordelen en nadelen.

Het voordeel is dat hij/zij dan zelf waarde opbouwt. Hierdoor zal zijn/haar ‘volwassen premie’ lager uitvallen, omdat jij als ouder een groot deel van de premie betaald hebt tijdens de kinderjaren.

Het feit dat je deze premie moet betalen kan een nadeel zijn indien je het niet breed hebt.

Vanaf welke leeftijd eigen uitvaartverzekering?

Bij de uitvaartverzekeraars Monuta en Lifetri moet een persoon vanaf 18 jaar een eigen uitvaartverzekering hebben. Bij DELA en Ardanta is dit respectievelijk 25 en 21 jaar. Echter, je kunt je kleine bij DELA of Ardanta al vanaf de geboorte een eigen polis geven.

Hoeveel kost een eigen verzekering?

Bij een dekking van € 7.000 geldt een kinderpremie tussen de €4 en €8 per maand afhankelijk van de leeftijd en uitvaartverzekeraar.

Overzicht verzekeraars

Hebben jij en je (ongeboren) kind beiden nog géén uitvaartverzekering? Dan is dit wellicht het moment om zo’n verzekering voor een uitvaart af te sluiten. Hieronder 3 vaak gekozen verzekeraars:

Dela logo
5/5
4-8 per maand
 • Ongeboren kind gratis meeverzekerd
 • Pasgeboren baby automatisch meeverzekerd voor 60 dagen
 • Dekking tot 25 jaar: €2788 (basisdiensten)
 • Eigen verzekering mogelijk
Monuta logo
5/5
Gratis meeverzekered
 • Ongeboren kind gratis meeverzekerd vanaf 20e week
 • Pasgeboren baby automatisch meeverzekerd voor 30 dagen
 • Dekking tot 18 jaar: zelfde als ouders
 • Eigen verzekering niet mogelijk
BESTE KEUZE
Ardanta logo
4/5
Gratis meeverzekered
 • Ongeboren kind gratis meeverzekerd
 • Pasgeboren baby eerst aanmelden t.b.v. gratis bijschrijven
 • Dekking tot 18 jaar: zelfde als ouders
 • Eigen verzekering mogelijk

Welke uitvaartverzekeraar is het beste voor kinderen?

Uit onderzoek van Zorgvaart komt Monuta als beste uitvaartverzekeraar voor kinderen uit de bus, wanneer men keuzevrijheid wilt en de uitvaart in Nederland (deels) wilt laten verzorgen.

Nabestaanden kunnen rekenen op een landelijk netwerk van professionele uitvaartverzorgers en persoonlijke ondersteuning.

Een minderjarige is bij Monuta niet alleen kosteloos meeverzekerd. Monuta komt ook haar afspraken na. Wanneer de rente stijgt, daalt namelijk de premie voor hun uitvaartverzekering.

Dit is cruciaal wanneer je op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit. Je maandelijkse premie zal dan na indexatie eerlijk worden geprijsd naarmate je ouder wordt.

Kan ik voor mijn kleinkinderen een uitvaartverzekering afsluiten?

Ja, het is mogelijk om als grootouder een uitvaartverzekering af te sluiten voor uw kleinkinderen. Het is raadzaam om dit (indien mogelijk) af te stemmen met de ouders. Zo voorkom je dat er onverhoopt een uitvaartverzekering bij twee verzekeraars wordt afgesloten.

Belangrijk bij kinderen

Tenslotte zijn er nog enkele belangrijke details die je moet weten. Ze zullen niet voor iedereen gelden, maar zijn het vermelden waard:

 • Een minderjarige bouwt géén waarde op in de uitvaartverzekering als hij/zij gratis is meeverzekerd. Hierdoor zal zijn/haar premie na de gratis periode hoger uitvallen, dan als er een eigen polis was afgesloten.
 • Gratis meeverzekerde kinderen zijn gedekt voor hetzelfde bedrag als vermeldt in de uitvaartpolis van één van de ouders.
 • Een kind moet na de geboorte z.s.m. aangemeld worden om in aanmerking te komen voor het kosteloos verzekeren. De verzekeraar moet de bijschrijving dan officieel goedkeuren.
 • De uitvaart van een levenloos geboren kindje is gedekt wanneer de uitvaartverzekering van de ouder minimaal 3 maanden geleden is afgesloten. 
 • Zodra men volwassen wordt, zal verzekerde pakket tegen dezelfde dekking overgeheveld worden. Je krijgt hier ruim van tevoren bericht van.

Conclusie

Hoewel het regelen van een uitvaartverzekering voor je zoon of dochter niet verplicht is, kan het interessant zijn wanneer je binnen de familie niet beschikt over een relatief hoog spaartegoed. 

Als een kind is meeverzekerd met één van de ouders of zelfstandig is gedekt, is hij/zij direct verzekerd voor een (dure) uitvaart. Diverse verzekeraars bieden dit gratis aan.

Met een eigen verzekering bouwt een kind zelf waarde op in de uitvaartverzekering waardoor de premie tijdens het volwassen leven lager zal zijn. Deze waardeopbouw vindt niet plaats als hij/zij gratis wordt meeverzekerd.

Volgens onderzoek van Zorgvaart is Monuta over het algemeen de beste keuze voor kinderen, waarbij er zowel professionele uitvaartverzorging als persoonlijke ondersteuning is.

Bereken de premie van jou en je zoon/dochter zelf op een van de websites van de uitvaartverzekeraars.

(halverwege deze pagina)

Veelgestelde vragen

Ja, via een select aantal uitvaartverzekeraars kun je je kind een eigen uitvaartverzekering geven. Bekijk hier welke twee verzekeraars het meeste gekozen worden.

Ja, het is mogelijk om als grootouder een uitvaartverzekering af te sluiten voor uw kleinkinderen. Het is raadzaam om dit (indien mogelijk) af te stemmen met de ouders. Zo voorkomt u dat er onverhoopt een uitvaartverzekering bij twee verzekeraars wordt afgesloten.