Begrafenisverzekering afsluiten

Wil je een begrafenisverzekering afsluiten om de kosten van je uitvaart te dekken? Dan zit je hier goed!

We bespreken hier de 3 beste begrafenisverzekeringen van 2022. Zie bij welke begrafenisverzekeraar je begrafeniskosten goed gedekt zijn.

(op deze pagina)

Top 3 begrafenisverzekeringen

Hier kun je in detail de top drie beste begrafenisverzekeringen van Nederland vergelijken. Via iedere begrafenisverzekeraar kun je een begrafenis verzekeren aan de hand van je persoonlijke wensen.

Dela logo
5/5
9
10
p/maand*
 • Meest flexibele pakket
 • Lage kinderpremie tot 21 jaar
 • Kan de uitvaart regelen
Monuta logo
5/5
8
70
p/maand*
 • Redelijk flexibel pakket
 • Kinderen gratis tot 18 jaar
 • Kan uitvaart regelen
compleet
Ardanta logo
4/5
12
57
p/maand*
 • Keert alleen geld uit
 • Kinderen gratis tot 21 jaar
 • Kan alleen advies geven

Wat is een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering is een verzekering die de kosten van een begrafenis dekt. Met een begrafenisverzekering zorg je ervoor dat je nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de dekking van de kosten van jouw uitvaart wanneer je overlijdt. 

Door een begrafenisverzekering af te sluiten, kun je de kosten dekken die met een begrafenis gepaard gaan, zoals de uitvaartkist, grafkosten van de begraafplaats, een grafkist, bloemen voor de rouwstoet en andere kosten in verband met de ceremonie en de begraafplaats.

Een begrafenisverzekering is bedoeld om naaste familieleden met een verzekerd bedrag te helpen de kosten van een begrafenis te dekken in geval van overlijden. Het vergoedt ook eventuele extra kosten.

Als er bijvoorbeeld speciale verzoeken van familieleden of vrienden zijn voor de uitvaartdienst, kunnen deze binnen het pakket met diensten van de begrafenisverzekeraar worden gedekt.

Wat kost een begrafenisverzekering?

Bekijk hieronder hoeveel een begrafenisverzekering per maand kost voor een persoon van 31 jaar.

VerzekeraarVerzekerd bedragPremie p/m
DELA€ 9.000,-€ 9,84
Monuta€ 9.000,-€ 12,30
Ardanta€ 9.000,-€ 13,55

De kosten van een begrafenisverzekering kunnen van meerdere factoren afhangen. Ze zijn ook iets hoger dan bij een crematie, omdat er meer bij komt kijken.

Ze zijn afhankelijk van:

 • de leeftijd van de verzekerde
 • het soort begrafenisverzekering
 • hoogte van het verzekerde bedrag

De verzekeringspremies worden ook beïnvloed door de periode waarvoor je de polis afsluit; een langere looptijd betekent meestal het betalen van een lagere maandelijkse premie.

Het type begrafenisverzekering dat je afsluit zal ook van invloed zijn op de kosten; sommige polissen bieden een uitgebreidere dekking dan andere, en dit kan leiden tot hogere premies.

Bovendien kunnen sommige polissen extra voordelen bieden, zoals rouwbegeleiding of een uitkering ineens, die de kosten kunnen verhogen.

Uiteindelijk worden de kosten van een begrafenisverzekering bepaald door veel verschillende factoren en het is belangrijk om al deze factoren in overweging te nemen voordat je een begrafenispolis afsluit.

Waarom een begrafenisverzekering ?

Het overlijden van een persoon kan grote financiële gevolgen hebben op nabestaanden die over onvoldoende spaargeld beschikken. Een begrafenisverzekering is een belangrijke verzekering die hen ten tijde van een rouwproces (financieel) helpt beschermen na jouw overlijden.

Het zorgt ervoor dat zij tijdens een verdrietige periode niet achterblijven met onverwachte kosten en recht hebben op een geldbedrag als vergoeding voor diensten, producten en uitvaartregelingen.

Kortom, een befrafenisverzekering biedt zekerheid en is een waardevol instrument voor degenen die ervoor willen zorgen dat er voor hun dierbaren wordt gezorgd na hun overlijden.

Soorten begrafenisverzekeringen

Conclusie

Een verzekeraar helpt bij het regelen van de begrafenis en zorgt voor afsluiting wanneer je bent overleden.

Dit type verzekering kan jouw nabestaanden na jouw overlijden financieel ontlasten, zodat zij zich kunnen concentreren op een mooie uitvaart en jouw nagedachtenis in plaats van zich zorgen te maken over hoe zij de begrafenisdienst moeten betalen.

Een begrafenisverzekering kan ook gemoedsrust geven in de wetenschap dat je maatregelen hebt genomen om ervoor te zorgen dat jouw familie niet financieel wordt belast op zo’n moeilijk moment waarbij er een hoop regelwerk nodig is.

Wil je in detail een begrafenisverzekering vergelijken met andere verzekeraars? Klik dan op de onderstaande button.

(op onze unieke vergelijkpagina)

Veelgestelde vragen

Afhankelijk van jouw wensen betaal je gemiddeld € 7.000 tot € 10.000 voor een begrafenis in Nederland. Deze kosten zijn lager voor een crematie.

Bij een aanvraag op 30-jarige leeftijd kost een uitvaartverzekering ongeveer € 12,- per maand. Je bent dan gedekt voor een begrafenis die maximaal € 9.000 kost.