Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Dan is het aan te raden om ook te kijken naar de keuzevrijheid die je geniet bij de uitvaartverzekeraar om zelf je uitvaartverzorger te kiezen. Dit is namelijk niet altijd gegarandeerd of standaard, waardoor je te maken kunt krijgen met een vooraf vastgelegde uitvaartverzorger. Dit houdt in het kort in dat de uitvaart wordt verzorgd door een uitvaartverzorger waar de uitvaartverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Wanneer je zelf de keuze wilt hebben over je eigen uitvaartverzorger dien je dit aan te geven voordat je een goedkope uitvaartverzekering afsluit. Daarnaast is het aan te raden om voor dat je een verzekering afsluit goed op de voorwaarden te letten over de keuzevrijheid die je bij de uitvaartverzekeraar geniet.

Keuzevrijheid

Wanneer je zelf wilt kunnen kiezen uit verschillende uitvaartverzorgers om zo de verzorger te vinden die het beste bij je past heb je keuzevrijheid nodig bij je uitvaartverzekering. Niet iedere verzekeraar biedt deze vrijheid, waardoor je te maken krijgt met vooraf vastgestelde uitvaartverzorgers die je uitvaart vorm geven. Als je veel waarde hecht aan de keuzevrijheid om zelf je uitvaartverzorger te kiezen is het raadzaam om van te voren goed op de voorwaarden en bepalingen te letten die de uitvaartverzekeraar van je keuze aanhoudt. Wanneer je keuzevrijheid hebt bij je verzekeraar om zelf de uitvaartverzorger uit te kiezen betaal je hier vaak wel een hogere prijs voor. Dit komt voornamelijk doordat de verzekeraar in staat is om afspraken met een vaste verzorger te maken wanneer deze voor meerdere uitvaarten wordt ingeschakeld. Wanneer de verzekeraar voor iedere uitvaart met een andere verzorger dient te werken komen hier hogere kosten bij kijken.

Houd tussentijdse wijzigingen in de gaten

Het is niet alleen goed om van te voren goed naar de voorwaarden te kijken over de keuzevrijheid die je al dan niet hebt bij de verzekeraar. Het is ook verstandig om op eventuele tussentijdse wijzigingen te letten die de keuzevrijheid beïnvloeden. Het kan dan ook gebeuren dat de voorwaarden over de keuzevrijheid door de uitvaartverzekeraar worden aangepast, wat direct invloed heeft op de vrijheid die je zelf hebt om je eigen uitvaartverzorger uit te mogen kiezen.