Nuvema uitvaartverzekering

NuvemaMisschien heb je wel eens van de Nederlandse Uitvaartverzekering Maatschappij gehoord. Deze organisatie staat beter bekend als Nuvema en levert uitvaartverzekeringen door het hele land. Het is met haar ruim 300.000 afnemers niet de allergrootste van het land, maar wie zegt dat dat geen voordeel kan zijn? Nuvema biedt een luisterend oor aan elke afnemer, en dat heeft als resultaat dat het altijd goede recensies behaald.

Cremeren of begrafenis?

Nuvema kan je goed helpen als je aan het twijfelen bent over deze vraag. Veel mensen weten niet zo goed wat voor uitvaart ze zouden willen. Het is ook een moeilijke vraag, omdat je liever niet wilt nadenken over later. Een manier om ze met elkaar te vergelijken is door te kijken welke het goedkoopste is. Je kunt hier bijvoorbeeld een vergelijkingstool voor gebruiken, maar ook eens informeren bij Nuvema zelf.

Als je al wel zeker weet wat je wilt, kun je er voor kiezen een specifieke verzekering af te sluiten. Je kiest dan voor een crematieverzekering of een begrafenisverzekering. Door een dergelijke verzekering af te sluiten, geef je ook een duidelijk signaal aan je dierbaren af qua wensen. Een specifieke verzekering kan bovendien voordeliger uitpakken. Het is dus zeker iets om te overwegen. Het is altijd mogelijk om alsnog te wisselen.

Kapitaal of natura?
Je kunt doorgaans kiezen tussen een kapitaal verzekering of een natura verzekering. Bij een kapitaal verzekering krijgen nabestaanden een bepaald bedrag om de uitvaart naar eigen wens in te vullen. Bij natura wordt het meer direct vanuit een uitvaartverzorger geregeld. Nuvema biedt van deze twee alleen natura verzekeringen aan. De verzekeraar geeft daarmee aan dat het zoveel mogelijk van de zorgen rondom een uitvaart wil wegnemen.

Vergelijk en sluit af
Om de beste keuze te maken wat betreft uitvaartverzekeringen kun je overgaan tot vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld verschillende verzekeringen van Nuvema met elkaar vergelijken, maar je kunt natuurlijk ook naar andere verzekeraars kijken. Als je de tijd neemt om te vergelijken, kom je altijd uit bij een verzekering die het beste aansluit op jouw wensen. Vergeet niet om je wensen ook kenbaar te maken aan je dierbaren, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Binnen Nuvema, of ook andere verzekeraars.