Monuta uitvaartverzekering

Monuta is een van de bekendste uitvaartverzekeraars en -verzorgers van Nederland. Deze Apeldoornse organisatie staat er om bekend niet alleen een scherpe premie te hebben, maar ook een zeer persoonlijke aanpak. Niet voor niets hebben ze de oorkonde Keurmerk Klantgericht Verzekeren in ontvangst mogen nemen. Voor de echt persoonlijke invulling van uitvaarten, heeft Monuta het Team Bijzondere Uitvaarten bedacht. Voor mensen die behoefte hebben aan een complexe uitvaart met bijvoorbeeld een bijzondere ceremonie (zoals politiemensen of militairen) leveren zij speciale diensten. Lees op de site van Monuta meer over wat de mogelijkheden zijn en bepaal voor jezelf hoe bijzonder of uitgebreid jij vindt dat een uitvaart moet zijn.

Welke uitvaartverzekeringen biedt Monuta aan?

Deze aanbieder staat er dus om bekend goed te luisteren naar de wensen van verzekerde. Daarvoor is bijvoorbeeld het Team Bijzondere Uitvaarten ingesteld. Ook de aanpak voor andere uitvaarten is bijzonder te noemen, gezien de goede recensies die de organisatie ieder jaar weer krijgt. Als je een uitvaartverzekering bij Monuta afsluit kun je rekenen op een goede dekking van de kosten. De vraag is natuurlijk wel wat je wensen zijn op het gebied van extra diensten.

Een ruime keuze aan pakketten
Denk je aan uitvaartverzekeringen, dan denk je waarschijnlijk ook aan de mogelijkheden die er op dit gebied zijn. Omdat de ene uitvaart de andere niet is, heeft Monuta een ruime keuze aan verzekeringspakketten die variëren in dekking. Bij een basispakket kun je bijvoorbeeld uitgaan van een goede dekking van de standaard kosten van een uitvaart.

Ook komt de uitkering van de basisvariant met een vrij te besteden bedrag. Als dit nog niet genoeg is, kun je altijd kiezen voor een pakket met een hogere premie. In dat geval is het dienstenpakket uitgebreider en is ook het vrij te besteden bedrag hoger. Ook zijn er opties om het vrij te besteden bedrag zelf te kiezen. Het is maar wat je qua kosten voorziet.

Voor bijzondere uitvaarten
Monuta is bovendien gespecialiseerd in het verzorgen van bijzondere uitvaarten. Het Team Bijzondere Uitvaarten neemt bijvoorbeeld de meer specifieke wensen in behandeling. Zo valt er bijvoorbeeld te denken aan uitvaarten met mediabelangstelling, of uitvaarten waar een specifieke ceremonie bij komt kijken. De insteek van Monuta is in ieder geval dat iedere uitvaart bijzonder moet zijn, maar dat je bij een bijzondere uitvoering ook bij hen terecht kunt.

Gebruik maken van de Monuta Charity Fund

Naast dat Monuta werkzaam is als verzekeraar en de service biedt voor een zorgeloos verloop van uitvaarten, hebben ze ook bijna twintig jaar al het Monuta Charity Fund (Fonds voor goede doelen). Met dit fonds wordt extra hulp geboden aan hen die meer nodig hebben in de periode voor of na het overlijden van een dierbare. Met de hulp van vrijwilligers wordt er zorg aan nabestaanden geboden. Door de vele donaties aan het Monuta Charity Fund worden elk jaar verschillende projecten georganiseerd, zoals herinneringsmomenten of gelegenheden om met lotgenoten in contact te komen. Ook aan kinderen is gedacht, aangezien het voor hen misschien wel het heftigst is als iemand in hun omgeving komt te overlijden. De Troostkoffer van Monuta is speciaal ontwikkeld om hen nog extra te helpen in het rouwproces. De veelzijdigheid van Monuta is dus een goede reden om voor deze verzekeraar te kiezen.