Hoewel de meeste mensen er voor kiezen om slechts één uitvaartverzekering te nemen is het mogelijk om er meerdere af te sluiten. Als je merkt dat jouw huidige uitvaartverzekering niet voldoet aan de wensen die je hebt, dan zijn er twee mogelijkheden. Ten eerste kun je bijverzekeren: dit houdt in dat je voor een duurder pakket gaat bij dezelfde verzekeraar. De meeste mensen die voor meer dekking gaan, kiezen deze optie. Daarnaast kun je ook meerdere uitvaartverzekeringen nemen. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar het is zeker mogelijk.

Voor welke verzekeraars kiezen?

Als je een tweede uitvaartverzekering kiest, kun je rekenen op extra dekking. Een enkele basisverzekering vergoedt vaak zo’n 5000 euro, maar bij sommige uitvaarten is er meer geld nodig. Als je meerdere polissen afsluit kun je twee dingen doen. Je kunt bij dezelfde uitvaartverzekeraar een tweede verzekering afsluiten. Vaak zal de verzekeraar dan voorstellen om voor een enkel duurder pakket te kiezen in plaats van twee verschillende. Het is aan jou om in te schatten wat daarbij het voordeligst is. Verzekeraars bieden ook vaak een flexibel pakket aan, waarmee je geheel kunt kiezen wat het uitgekeerde bedrag zal zijn.

Je kunt ook bij een andere verzekeraar een tweede polis afsluiten. Als je op het internet vergelijkt welke pakketten er allemaal zijn kom je al gauw uit bij degene die voor jou het voordeligste is. Let er op dat sommige verzekeraars meerdere opties aanbieden dan andere. Het is dus niet altijd aan de hoogte van de premie te zien wat de meest uitgebreide aanbieder is.

Let op bij natura verzekeringen

Neem je er een tweede uitvaartverzekering bij, dan kun je nog eens kiezen uit twee soorten verzekeringen. Kapitaal verzekeringen keren bij overlijden een vrij te besteden bedrag uit. Natura verzekeringen daarentegen geven de uitvaartverzorger meer verantwoordelijkheid. Kies je voor een natura verzekering, zorg dan dat je niet tweemaal hetzelfde onderdeel van de uitvaart verzekert. Bij overlijden worden natuurlijk alle polissen uitgekeerd. Als eenzelfde dienst, bijvoorbeeld de rouwboeketten, tweemaal verzekerd is kan dit zonde van het geld zijn. In dat geval is een kapitaal verzekering wellicht beter om specifieke wensen in vervulling te laten gaan.