Het komt regelmatig voor dat consumenten geen uitvaartverzekering hebben afgesloten en er te laat achter komen dat dit toch wel nuttig was geweest. Het grootste risico dat je loopt wanneer je geen uitvaartverzekering hebt afgesloten is natuurlijk dat je niet zelf in staat bent om je eigen uitvaart te bekostigen. In dat geval worden als eerste de nabestaanden opgezadeld met de kosten. Wanneer zij dit ook niet kunnen betalen komt het ook nog wel eens voor dat de gemeente de uitvaart organiseert. Echter dient ook dan een deel van de kosten betaald te worden door de nabestaanden. Wanneer je er op late leeftijd achter komt toch een uitvaartverzekering af te sluiten heb je in sommige gevallen nog enkele opties.

Wat zijn de consequenties?

Wanneer je geen uitvaartverzekering hebt afgesloten loop je natuurlijk allereerst het risico dat je niet in staat ben je eigen uitvaart te kunnen betalen. Daarnaast heb je ook niet je wensen aan kunnen geven over hoe je uitvaart er uit moet komen te zien. Zo kan het zijn dat je zelf wel over genoeg kapitaal beschikt om de uitvaart te bekostigen. Echter weten je nabestaanden dan nog steeds niet of je enkele speciale wensen had, zoals specifieke muziek ten gehore brengen of een speciale kist. Voor veel mensen is ook dit een belangrijk punt om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Stijgende kosten
Uiteraard stel je jezelf in staat om je eigen uitvaart te kunnen bekostigen wanneer je een uitvaartverzekering afsluit. Je kunt er op dit moment wel van uit gaan dat je de uitvaart die je voor ogen hebt zelf kunt betalen. Echter is de laatste jaren een trend waar te nemen waarbij te zien valt dat de kosten voor een uitvaart ieder jaar weer stijgen. Hierdoor kan het zelf opgebouwde bedrag niet toereikend genoeg zijn wanneer het er op aankomt. Hierdoor draaien alsnog je nabestaanden voor de kosten op. Wellicht is het toch verstandig voor een uitvaartverzekering te kiezen. Dit hoeft natuurlijk niet de beste uitvaartverzekering op de markt te zijn, je kunt ook kiezen voor het afsluiten van een goedkopere uitvaartverzekering.

Op latere leeftijd afsluiten
Het is in sommige gevallen nog mogelijk om ook op latere leeftijd nog een uitvaartverzekering af te sluiten. Hierbij wordt wel vaak om je gezondheidstoestand gevraagd. Hierdoor is de verzekeraar in staat het risico te bepalen om je als nieuwe klant te helpen.