Een duurzame uitvaart: kun je je daar speciaal voor verzekeren?

Groen en duurzaamheid wordt voor steeds meer mensen steeds belangrijker. Duurzaamheid is dan ook een eigen leefwijze waar op je veel beslissingen kunt baseren. Zo kun je tijdens je actieve leven bepaalde keuzes maken die duurzaam zijn. Het is echter nog niet mogelijk om ook je uitvaartverzekering duurzaam af te sluiten. Wel kun je zelf enkele keuzes maken die wel voor een bewustere keuze leiden.

Duurzame uitvaart

Je kunt natuurlijk zelf enkele keuzes maken waardoor ook je uitvaart groen, duurzaam en natuurlijk wordt. Bijvoorbeeld door jezelf in de natuur te laten begraven. Hierdoor kun je een bewust leven leiden en ook je uitvaart geheel in eigen stijl vormgeven. Er is echter nog geen duurzame uitvaartverzekering af te sluiten. Wel kun je de uitvaart op eigen wijze vorm geven door bepaalde wensen aan te geven bij de verzekeraar. Zo is het onder andere gebleken dat de rouwstoet een vervuilend onderdeel is van de gehele uitvaart. Je kunt er dan ook voor kiezen om de rouwstoet anders in te richten of de dienst van de uitvaart vlak bij de plaats te houden waar je wilt worden begraven of gecremeerd. Hierdoor kun je op verschillende manier je uitvaart samenstellen zodat het toch in lijn komt met de manier waarop je je leven hebt ingericht.

Duurzaamheid en natuur bij een uitvaart

Voorwaarden
Het is aan te raden om de voorwaarden van verschillende verzekeraars te vergelijken om na te gaan in hoeverre zij bereid zijn om te werken aan een duurzame uitvaart. Er zijn dan ook een aantal verzekeraars die duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben. Hierdoor wordt je waarschijnlijk beter en sneller geholpen om je eigen uitvaart zo samen te stellen dat het een duurzame uitvaart wordt. Door enkele specifieke wensen toe te voegen aan de verzekering kan het wel zijn dat de uitvaartverzekering iets duurder wordt. Ook hierbij kun je er voor kiezen om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken. Een uitvaartverzekering kies je dan ook meestal niet op basis van de hoogte van de maandelijkse premie. Het is voor veel mensen steeds belangrijker om er voor te zorgen dat de voorwaarden van de verzekeraar in lijn zijn met hun eigen beleving en waardes.