Het is een bekend gegeven dat de kosten van een gemiddelde uitvaart jaarlijs stijgen. De verwachting is dat deze trend zich ook de komende jaren voordoet. Dit houdt kort in dat je met hetzelfde geld niet in staat bent om een uitvaart die je nu organiseert over een aantal jaren nog te kunnen organiseren. Het is zeer aannemelijk dat een dergelijke uitvaart dan meer geld kost. Maar wat moet je precies doen wanneer je al een uitvaartverzekering hebt afgesloten, daarbij heb je immers een bepaald kapitaal afgesproken met de verzekeraar. Om eventuele gaten in de begroting te voorkomen hebben de verzekeraars het indexeren van de uitvaartverzekering in het leven geroepen. Hierbij wordt opnieuw berekend hoe hoog de kosten kunnen zijn van de uitvaart die je zelf hebt vormgegeven.

Indexatie uitvaartverzekering

Wanneer je een uitvaartverzekering met indexatie afsluit kun je op gezette tijden de verzekeraar inschakelen om nog eens naar de verwachte kosten van de uitvaart te kijken. Hierdoor voorkom je dat je uiteindelijk onderverzekerd bent wanneer je komt te overlijden. Als je bent onderverzekerd is er niet voldoende kapitaal opgebouwd om de uitvaart te kunnen bekostigen onder de voorwaarden die je zelf hebt opgesteld. Je nabestaanden dienen dan te kiezen uit een versoberde uitvaart of moeten zelf de extra kosten bijleggen. Dit is uiteraard niet de reden waarom je in eerste instantie de uitvaartverzekering hebt afgesloten.
Wanneer je de uitvaartverzekering laat indexeren wordt nog eens goed gekeken naar je eigen wensen en de kosten die hierbij komen kijken. Op basis van deze gegevens maakt de verzekeraar opnieuw een inschatting, met daarbij het in acht nemen van de stijgende kosten.

Vergelijken en besparen!
Het is verstandig om van te voren al rekening te houden met de stijgende kosten voor de uitvaart. Zo kun je er onder andere voor kiezen om al met een hoger start bedrag te beginnen, waardoor je sneller een hoger kapitaal opbouwt. Hierdoor kun je eventuele tegenslagen al beter ondervangen. Daarnaast kun je ook informatie inwinnen over de voorwaarden die bij de uitvaartverzekeraar gelden over het indexeren van de uitvaartverzekering. Dit is bij iedere verzekeraar weer anders. Wanneer je goed op de hoogte bent weet je precies waar je aan toe bent. Uitvaartverzekering vergelijken kan direct op onze homepage.