DELA Uitvaartverzekering

Dela is een uitvaartverzekeraar met een missie. Als een van de grootste van Nederland, verzorgt deze organisatie een groot aantal uitvaarten en biedt het een reeks aan verzekeringspakketten tegen een goed betaalbare prijs. De officiële naam, Coöperatie Dela, zegt eigenlijk al genoeg over hun visie op uitvaarten en het leven. We moeten met zijn allen samenwerken om voor elkaar een zo zorgeloos mogelijke toekomst te creëren. Door je bij deze coöperatie aan te sluiten kies je net als ruim drie miljoen anderen voor een goed geregelde overeenkomst. Bovendien draag je bij aan het Goededoelenfonds. Met dit initiatief worden sinds 2007 projecten georganiseerd op vrijwillige basis. Leer op hun site meer over wat je kunt doen om de organisatie te steunen of geld te doneren, of als je zelf een aanvraag wilt doen voor financiering van een project.

Krachten bundelen; samen staan we sterk
Door lid te worden van Dela, draag je bij aan een organisatie met een maatschappelijk verantwoord oogpunt. Dit karakter wordt mooi weerspiegeld in de Krachtenbundel, die in 2014 in samenwerking met een communicatiebureau werd uitgebracht. In de Krachtenbundel staan allerlei verhalen van mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking die hun steentje bijdragen door als vrijwilliger aan de slag te gaan en andere mensen te steunen. Lees op hun site een aantal verhalen of vraag de bundel kosteloos aan ter inspiratie. Het bundelen van krachten, het is iets waar Dela goed door wordt gekenmerkt. Hun goede aanpak blijkt tenslotte wel uit het Keurmerk Klantgericht Verzekeren dat ze hebben ontvangen voor hun goede service.

Welke uitvaartverzekeringen biedt DELA aan?

DELA is één van de grootste ondernemingen in Nederland die zich bezighouden met het verzorgen van uitvaarten. Je kunt bij DELA een uitvaartverzekeringen afsluiten waarmee je voor de meeste kosten van een uitvaart verzekerd bent. DELA heeft als missie dat iedereen in Nederland een betaalbare uitvaartverzekering kan hebben. Hun gehele naam, de Coöperatie DELA, weerspiegelt hun visie wat betreft uitvaarten al: DELA vindt dat we moeten samenwerken om elke uitvaart zo mooi en zorgeloos te maken. Als je meer wilt weten over uitvaartverzekeringen kun je hier verder lezen of natuurlijk een verzekering van deze aanbieder vergelijken.

DELA basis of uitgebreid?
Ga je voor een basis uitvaartverzekering van DELA dan kun je rekenen op een vast pakket aan diensten van ongeveer 5500 euro. Hierbij zitten bijvoorbeeld de kosten inbegrepen die nodig zijn voor het inhuren van het personeel. Andere kosten die aan de hand van deze verzekering worden vergoed zijn bijvoorbeeld een standaard kist, een groot aantal rouwbrieven en dankbetuigingen, en vervoer van de overledene.

Hoewel er bij een DELA basis uitvaartverzekering een klein vrij te besteden bedrag wordt vrijgemaakt voor de nabestaanden is dit vaak niet genoeg als er specifieke wensen zijn. Bij een Plus pakket wordt er een extra bedrag van zo’n 3000 euro uitgekeerd, wat bijzonder prettig is als er meer specifieke wensen voor de uitvaart zijn. Als er bijvoorbeeld uitgebreide catering moet komen, of als er overbrenging naar het buitenland moet plaatsvinden, is dit bedrag erg geschikt. Zorg er altijd voor dat je op de hoogte bent van de kosten van de verschillende diensten, zodat jij en je dierbaren niet voor nare verrassingen komen te staan.

DELA steunt goede doelen
Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit bij DELA ben je ook nog eens maatschappelijk verantwoord bezig. DELA steunt namelijk goede doelen met haar eigen goededoelenfonds. Projecten die als doel hebben iets goed te doen voor anderen kunnen hiermee gefinancierd worden. Als je lid bent van het fonds kun je tevens deelnemen aan de projecten en activiteiten die georganiseerd worden. Door ervaringen met elkaar te delen kunnen er mooie ideeën en initiatieven ontstaan en kunnen mensen elkaar steunen.