Begrafenisverzekering vergelijken

Waar sommige verzekeringen verplicht zijn om te hebben, zijn andere verzekeringen vooral handig. Dit laatste geldt ook voor een begrafenisverzekering. Mocht je komen te overlijden, dan komen nabestaanden niet voor onverwachte kosten te staan. Bovendien is het zo dat je bij je begrafenisverzekeraar je wensen kunt vastleggen. Zo weet je tegen betaling van een lage premie dat jouw uitvaart altijd wordt uitgevoerd zoals jij het zou willen. Om ervoor te zorgen dat je de laagste premie betaalt zonder de mogelijkheden te beperken is het slim om begrafenisverzekeringen te vergelijken.

Waar moet ik aan denken tijdens het vergelijken?

De voorwaarden van begrafenisverzekeringen kunnen nogal van elkaar verschillen. Toch is er een aantal zaken te noemen dat sowieso door een verzekering gedekt moet worden. Zo valt er te denken aan de dienst rondom een begrafenis of crematie. Andere zaken zijn bijvoorbeeld het plaatsen van een rouwadvertentie, het regelen van de boeketten, en de kosten die voor de grafrechten gemaakt gaan worden.

Naast de meer gebruikelijke onderdelen kunnen ook persoonlijke wensen worden vergoed door de begrafenisverzekeraar. In dat geval kan er namelijk gekozen worden voor een uitgebreide begrafenisverzekering. Specifieke wensen rondom de dienst, zoals bijvoorbeeld muziek en catering, kunnen hierbij middels een uitgekeerd geldbedrag worden gerealiseerd. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je voor het afsluiten van een verzekering je wensen op een rijtje hebt.

Over de diverse verzekeraars
Er zijn in Nederland diverse verzekeraars op de markt. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de maatschappijen Yarden, Dela, en Monuta. Andere grote verzekeraars zijn bijvoorbeeld Axent, Ardanta, en Nuvema. Welke verzekeraar het beste op jouw wensen aansluit, is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat jij wilt. Sommige verzekeraars bieden ook extra diensten die niet door iedereen nodig worden bevonden.

Online vergelijken
Begrafenisverzekeringen vergelijken kun je het beste online doen: zo kun je op je gemak zien welke verzekeraar het beste bij jou past. Je kunt vergelijken op diverse kenmerken, waaronder de hoogte van de premie, het soort pakket (basis of uitgebreid), of de mogelijkheid om kinderen mee te laten verzekeren. Wanneer je denkt een goede keuze gemaakt te hebben, ga je door naar de site van de verzekeraar. Hier kun je de voorwaarden van de polis nog eens nalezen en online de verzekering afsluiten.

Begrafenisverzekering geeft houvast voor een unieke begrafenis

We kunnen het er wel over eens zijn dat de laatste wens voor iedereen anders is. Een uitvaart is één van de meest persoonlijke gebeurtenissen die bij het leven horen. Als je een begrafenisverzekering afsluit is het daarom belangrijk dat je weet welke opties voor een eigen invulling deze verzekering toestaat. Zorg er ook altijd voor dat je familie en dierbaren op de hoogte zijn van je wensen. Vier belangrijke aandachtspunten zijn:

1. Persoonlijke invulling

Iedereen verdient het om een persoonlijke uitvaart te hebben. De laatste reis is er eentje waar je goed op voorbereid wilt zijn. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een uitvaart met een persoonlijk karakter. Verzekeraars zijn op de hoogte van deze wensen en kunnen je goed informeren over de mogelijkheden. Er zijn uitvaartverzorgers die geheel gespecialiseerd zijn in speciale wensen. Zo zijn er ondernemingen die een uitvaart met een niet-westers karakter kunnen verzorgen, maar ook verzorgers die bijzondere uitvaarten zoals voor veteranen kunnen regelen.

2. Overweeg een uitgebreide begrafenisverzekering

Rondom de uitvaart zijn er veel dingen waar je een persoonlijke draai aan kunt geven. Als je ervoor kiest om een uitgebreide verzekering af te sluiten, heb je vaak de vrijheid om specifieke wensen aan te geven. Veel mensen hebben bijvoorbeeld behoefte aan de aanwezigheid van bepaalde rituelen en symbolen, die niet per se iets met religie te maken hebben. Ook de grafsteen en de grafkist, of het nu voor een begrafenis of crematie is, kunnen vaak naar eigen inzicht worden ontworpen. Dit brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee, en daar is zo’n uitgebreide verzekering geschikt voor.

3. Totale kosten

Bij de kosten van een uitvaart kom je al gauw uit op een bedrag van tienduizend euro. Een groot gedeelte hiervan wordt al vergoed wanneer de overledene een basis verzekering had. Bij eigen invulling komen daar natuurlijk nog meer kosten bovenop. Een grafsteen kan bijvoorbeeld doorgaans tussen de 1400 en 3000 euro kosten. Als deze speciaal ontworpen wordt kun je nog meer kosten verwachten.

4. Kies de juist verzekaar

Om een unieke begrafenis of crematie te regelen, is het belangrijk om de juiste aanbieder van uitvaartverzekeringen te kiezen. De hoogte van de premie kan nogal verschillen tussen aanbieders, maar ook op basis van welk pakket je kiest. Door op internet gebruik te maken van een vergelijkingstool ben je sowieso goed voorbereid, hoe uitgebreid je wensen ook zijn.