Axent uitvaartverzekeringen

Axent logoAls je op zoek bent naar een uitvaartverzekering, is Axent waarschijnlijk niet de eerste naam waar je aan denkt. Axent is namelijk een vrij nieuwe organisatie die gespecialiseerd is in het aanbieden van uitvaartverzekeringen. Waar sommige andere verzekeraars ook nog andere verzekeringen kunnen aanbieden, heb je bij Axent dus echt specialisme te pakken. Een groot voordeel van deze uitvaartverzekeraar is dat je de verzekering bijzonder snel kunt afsluiten. Als je via een vergelijkingstool bij Axent uitkomt, ben je dus in een handomdraai verzekerd.

Uitkering van geldbedrag

Een verschil tussen Axent en andere uitvaartverzekeraars is dat je bij deze aanbieder alleen een kapitaal uitvaartverzekering kunt afsluiten. Bij andere verzekeraars heb je vaak ook de mogelijkheid om voor een natura variant te kiezen. De natura verzekering houdt in dat een bepaald pakket aan diensten wordt vergoed. Je kunt hierbij vaak kiezen voor een standaard pakket of voor een meer uitgebreid pakket.

Bij Axent ligt dit dus anders. Een kapitaal uitvaartverzekering houdt in dat bij overlijden de nabestaanden een bepaald geldbedrag uitgekeerd krijgen. In principe is dit bedrag niet afhankelijk van hoe lang er premie is betaald. Dit geldbedrag is dan te besteden aan zaken zoals de uitvaartdienst zelf, maar ook aan de kist, de grafrechten, rouwboekketten, en zo verder. Zo krijgt elke uitvaart ook echt een persoonlijke invulling.

Goed beoordeelde verzekering
De verzekering van Axent wordt doorgaans zeer goed beoordeeld. Dit is ook niet zo gek, als we kijken naar de service die deze aanbieder in huis heeft. In het geval van terminale ziekte kan er bijvoorbeeld een voorschot worden uitgekeerd. Een ander groot voordeel is dat je bij Axent zelf het bedrag kunt kiezen waarvoor je verzekerd wilt zijn. Zo kun je gemakkelijk uitrekenen wat je maandelijkse premie is.

Kinderen er gratis bij
Als laatste, maar zeker niet als minste, is het voordeel van Axent dat kinderen gratis meeverzekerd zijn. Dit geldt ook voor adoptiekinderen of pleegkinderen. Dit is een goed voorbeeld van de aanpak van deze uitvaartverzekeraar. De dekking is net als bij veel andere verzekeraars geldig tot het 18e levensjaar. Hoewel het verlies van een kind bijzonder heftig is, zal het meeverzekeren van het kind er in ieder geval voor zorgen dat er rondom de uitvaart in ieder geval geen problemen zijn.