Wanneer je al een uitvaartverzekering hebt afgesloten, maar je er tussentijds achter komt dat deze niet toereikend genoeg is, kun je besluiten om een tweede uitvaartverzekering af te sluiten. Dit doe je voornamelijk wanneer de verzekeraar je niet de optie biedt om de uitvaartverzekering tussentijds te wijzigen. Er zijn een aantal verzekeraars die de polis wel kunnen wijzigen, waardoor je op een eenvoudige manier je uitvaart kunt aanpassen aan je eigen wensen. Echter komt het ook voor dat je een bepaald standaard pakket hebt afgenomen, hierbij is het niet altijd mogelijk om de polis later nog te veranderen. In zulke gevallen kun je er voor kiezen om een tweede uitvaartverzekering af te sluiten. Let hierbij wel op dat je geen zaken dubbel verzekerd, waardoor je er ook twee keer voor betaalt.

Een tweede uitvaartverzekering afsluiten

Het is goed mogelijk om een tweede uitvaartverzekering af te sluiten. Dit komt voornamelijk voor wanneer je je huidige polis aan wilt passen, maar de verzekeraar biedt hier niet veel opties voor. Dit is vaak aan de orde wanneer je een standaard uitvaartverzekering hebt afgesloten. Hierbij maak je gebruik van een vooraf vastgesteld pakket aan producten en diensten die je afneemt. Het is voor de verzekeraar handig om met dergelijke pakketten te werken, omdat een groot deel van de consumenten hierdoor beter inzicht hebben in wat ze precies verzekeren. Daarnaast kunnen ook de kosten zeer overzichtelijk gemaakt worden. Echter houdt een dergelijk standaard pakket wel vaak in dat je tussentijds geen wijzigingen aan kunt brengen. Wanneer je eigen wensen veranderen kun je deze vaak niet doorgeven.

4x vragen waar je op dient te letten

Het is bij het afsluiten van een tweede uitvaartverzekering van belang dat je goed in de gaten houdt welke producten en diensten je precies gaat verzekeren. Vaak is de standaard verzekering die je al hebt toereikend genoeg om je uitvaart te kunnen bekostigen, maar wil je niet die extra eisen ook laten verzekeren. Je hoeft dan dus niet meer aan de basale diensten te denken om binnen de tweede uitvaartverzekering te laten vallen. Deze zijn namelijk al gedekt. De tweede uitvaartverzekering neem je in dat geval puur om de extra wensen te kunnen bekostigen. Let dus op:

  • Welke producten ga je verzekeren?
  • Welke diensten wil je verzekeren?
  • Wat dekt de standaard verzekering?
  • Wat dekt de uitgebreide verzekering en wat zijn je wensen?